Slovoto

Руслина Александрова

Биографични бележки

Руслина АлександроваРуслина Александрова е родена на 21 март 1967 г. в Русе.

Педагог по образование и журналист по призвание, от 1994 година работи в местния вестник „Утро“ като криминален репортер. Със свое журналистическо разследване печели Първа награда за разследваща журналистика на Асоциация „Разследващи журналисти“, английската фондация „Гардиън“ и Центъра за развитие на медиите за 2001 година, което й осигурява стаж във Великобритания в изданията на най-авторитетната британска пресгрупа „Гардиън“ – „Обзървар“ и „Манчестер ивнинг нюз“.

Мнозина, които познават поетичното й творчество, съзират противоречие между лиричната душа на поета и делника на криминален репортер и разследващ журналист. „За да разбереш другите, трябва да нагазиш дълбоко в дебрите на собствената си душа, да не съдиш, а да обичаш хората, защото й те са частица от Бога, както и ти“, изповядва Руслина.

Руслина Александрова е автор на две стихосбирки и съавтор на две деца – син и дъщеря. С поезията е свързана от 10-годишна възраст. Първата й поетична книга „Миди в пепелник“ излиза през 1999 година. Най-новата й стихосбирка „От олтара до разпятието“ е издание на Сдружение „Словото“, 2007 година.

Публикува и в ХуЛите под псевдоним ruslina.

 


напред горе назад Обратно към: [Руслина Александрова][СЛОВОТО]
© 1999-2023, Словото. WEB програмиране - © Пламен Барух